De Band

Trio Roept U Maar; alles op verzoek en mobiel versterkt!

Dit is het verhaal over het meest succesvolle en het meest spelende semi-akoestische Trio van Nederland; Trio Roept U Maar. 

Officieel onstaan in 2009 werd de basis al gelegd in de jaren negentig. Op het Conservatorium in Rotterdam zaten Carlos Lake en Jan Rooymans bij elkaar in de klas bij muziektheorie, met een gemeenschappelijke drive om vooral veel op te treden en om zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen te kunnen spelen. 

Het Unplugged-bandje “De Pleisters” werd gestart en er werd vrijwel meteen zeer regelmatig opgetreden. Na de CD “Supergold” en een tour in Portugal ging Martijn Klaver de drums spelen en werd de band alleen maar populairder. 

Ondertussen schreef en produceerde Jan samen met Peter de Koning “’t Is altijd Lente in de ogen van de Tandartsassistente” en Carlos was bezig met een zangeres met eigen songs…. Die zangeres was Anouk en 2 jaar later stond Carlos op Pinkpop. De Pleisters liepen een beetje op hun eind en Jan ging spelen bij de Crazy Pianos en haalde ook Roel van Velzen daarheen. Martijn ging door heel Europa touren met Hans Liberg. Jan startte de band “De Coronas” en ging naar de Olympische Spelen in Italië en China om uiteindelijk de toetsenist te worden van Golden Earring. Dit was tijdens de tour en opname van het album Tits & Ass. Carlos ging na Anouk spelen bij Van Velzen. Jan werd bandleider bij Barry Hay’s Flying V Formation.

Uiteindelijk vinden Jan, Carlos en Martijn elkaar weer en besluiten ze, omdat ze zoveel hits paraat hebben, om verzoekjes en compact akoestisch te spelen te combineren. Zo ontstaat “Trio Roept U Maar”. Na verloop van tijd is het echt wenselijk om iets van versterking te gaan gebruiken zonder dat het ten koste gaat van de flexibiliteit van het bandje. Het idee van de mobiele geluidsbox was geboren. Dit idee werd concreet gemaakt door Total Audio Support te Weesp. Nu was het trio echt klaar voor de toekomst. Met deze stijlvolle geluidsbox is het hele trio mobiel, dus zonder stekkers, versterkt en kan wel tot 100 man publiek aan qua volume.

Duitsland, Belgie Frankrijk, Engeland: overal speelden ze. In de nasleep van de pandemie besloot Martijn z’n taak te delen met Frank Wardenier, niet de minste; Frank speelt percussie bij het Metropole Orkest en begeleidt daarmee de beste musici ter wereld.

In 2021 trok het Trio de aandacht van Bas van der Heiden en bracht ze onder bij Benz Agency. Deze stap bleek een hele succesvolle te zijn; nog nooit speelde Trio Roept U Maar zo vaak. Het ontwapenende en spontane concept slaat enorm aan; alles op verzoek en mobiel versterkt. 

Jan bedacht dat dit ook op grotere schaal moet kunnen worden uitgerold, dus de festival versie van Trio Roept U Maar. De voorbereidingen zijn in volle gang; binnenkort komt Trio Roept U Maar Deluxe!